תפריט

3 השאלות שיוציאו אתכם משביזות הבוקר

3 השאלות שיוציאו אתכם משביזות הבוקר

תמונת נושא עבור: 3 השאלות שיוציאו אתכם משביזות הבוקר

 

מהו טקס "התכווננות הבוקר" הסודי שלי שעושה קסמים במהלך היום?!

הרבה אנשים קמים בבוקר שבוזים,
קמים מתוסכלים, חסרי מצב רוח,
חלקם מרגישים שהם לא ממש אוהבים את החיים שלהם, את העבודה שלהם, את הלימודים שלהם,
חלקם סתם "מעבירים את היום" ואני רוצה שתדעו שזה לא חייב להיות ככה.

היום אשתף אתכם בטכניקה סודית שאני משתמשת בה כל בוקר ושעשתה לי שינוי מטורף בחיים! זהו טקס שאני עושה כל בוקר, טקס מדהים! הוא כולל בתוכו 3 שאלות פשוטות ששינו לי באופן עוצמתי את הבקרים ובכלל את היום.
לפני שאספר לכם עליו, בואו נדבר בכלל על למה חשוב להתכוונן בבוקר:

למה חשוב להתכוונן בבוקר?

יכול להיות שאנחנו אנשים מדהימים ומוצלחים, בעלי כישורים רבים,

בטח חוויתם בעבר את הימים האלו שאתם קמים ליום מאוד עמוס ולא נעים, ביום שבו דברים לא מסתדרים לנו, שאנחנו מאוד "תגובתיים" לכל מני מצבים שקורים, שאנחנו לא יודעים בדיוק מה אנחנו רוצים לעשות ואפילו לפעמים מוצאים את עצמנו בסוף היום עם תחושה ש"עוד יום נשרף" ולא מומש כמו שבאמת רצינו.

אומנם אין לנו שליטה על נסיבות החיים בצורה מוחלטת – מה יקרה היום ואילו "צרות" יצוצו, אבל יש לנו שליטה על דבר אחד חשוב ביותר(הכי חשוב): התודעה שלנו.

אם אנחנו קמים בבוקר ולא טורחים "לכוון את התודעה" שלנו אנחנו עלולים למצוא את עצמנו אבודים במהלך היום. חסרי אונים, לא מכווננים.

לעומת זאת, אם אנחנו עושים את הכוונון הקטן הזה בתחילת היום – היום כולו יהיה מסודר, ממצה והרבה יותר זורם. זה ממש דומה ל Waze- לפני שאנו יוצאים לנסיעה, אנו מגדירים לWase את היעד הרצוי אליו אנחנו רוצים להגיע. אנחנו מכוונים את הוויז לפני כל נסיעה, נכון? ומה לגבי התודעה שלנו?

כל בוקר זו נסיעה חדשה, ואם לא נכוונן את ה"וויז" הפנימי שלנו – רוב הסיכויים שלא נגיע ליעד הרצוי.

אם אנחנו מבצעים את הכוונון, יהיה הרבה יותר קל להצליח במהלך היום, להגשים יותר, להיות יותר מאושרים, להיות יותר אפקטיבים ולחייך יותר שעות ביום (גם אם יש צרות)

את הכוונון הזה עושים בעזרת 3 שאלות פשוטות שעושות קסמים, עליהם אסביר לעומק.

מתחילים…

הנחיות לכיוונון הבוקר

איך עושים את זה נכון?

בכל בוקר חשוב לקחת כמה דקות, לארגן דף חדש ועט ולרשום את שלושת השאלות שאני אציג לכם כאן.  (רשומים אותם מראש לפני שעונים עליהן)

חשוב לוודא שאין אף אחד בסביבה שיפריע, שיהיה לכם רגע עם עצמכם, רגע של שקט ונכונות להתכוונן.

עוברים שאלה שאלה, לוקחים רגע וחושבים על התשובה ומתחילים לכתוב.

חשוב מאוד לכתוב בפתיחות בלי ביקורת עצמית, לא תמיד צריך להבין לגמרי מה כותבים, התשובות יכולות להיות קצרות או ארוכות זה ממש לא משנה!

 עוברים לשאלות…

אז מהן שלושת השאלות?

 השאלה הראשונה – איזה אנרגיות אני מביא ליום הזה?
תחשבו על המשך היום, על האנשים שתראו בדרך, על הלוז שיש לכם,
תחשבו איזה אנרגיות בא לכם להביא לכל מקום שתגיעו אליו, לאנשים שתיפגשו, איזו הרגשה בא לכם שתציף לכם את הגוף ביום הזה!
תתחברו  לעצמכם, לרצונות האמיתיים שלכם והתשובה תצא כבר מעמוק בפנים.
שימו לב ללו"ז שיש לכם היום, אם יש לכם איזושהי פגישה/שיחה חשובה, אם יש לכם אירוע בערב.
תחשבו איזה סוג של אנרגיות צריך בשביל זה, אולי אנרגיות של ביטחון, אולי אנרגיות של רוגע.
למשל אצלי, שכשיש לי תהליך ליווי שאני מעבירה במהלך היום, אני קמה עם אנרגיות של מנהיגות, העצמה, תשוקה לעזור, ועוד תכונות שיעזרו לי להעביר את הקבוצה בצורה כזו שתעיף את המשתתפים לחלל ותגורם להם להיות הרבה יותר מאושרים, הרבה יותר ממוקדים, להפסיק לבזבז את הזמן היקר ולחיות באמת!

 עיקרון ידוע מעולם ה-NLP אומר ש"האנרגיה הולכת לאן שהפוקוס מתמקד" – משמע, במה שנתמקד – לשם תלך האנרגיה שלנו. ולכן חשוב לשים לב למה אנחנו נותנים יותר פוקוס ומתי הגיע הזמן להסיט את הפוקוס למקום אחר, קל מאוד ליפול לאנרגיות שליליות,
אנרגיות של תסכול, באסה, זאת ברירת המחדל שלנו! אבל היופי הוא שאנחנו שולטים בזה.

אנו יכולים לבחור להביא אנרגיות מסויימות ליום הזה – לבחור להתמקד בסוג מסויים של אנרגיות – חיוביות יותר, אופטימיות יותר, נעימות יותר, ממוקדות יותר.

 איזה אנרגיות אני מביאה ליום הזה?

אנרגיות של עשייה, אנרגיות של שמחה, אנרגיות של כיף, אנרגיות של נתינה, אנרגיות של עוצמה, אנרגיות של אהבה, אנרגיות של תשוקה, אנרגיות של מיקוד, אנרגיות של שלווה, אנרגיות של נחת, אנרגיות של צחוק, אנרגיות של זרימה, אנרגיות של ביטחון, אנרגיות של מנהיגות וכו'.

 שאלה שני – מי אני היום?

אומנם השאלה נשמעת קצת דומה אבל מדובר בשאלה הרבה יותר עמוקה ועוצמתית שמכוונת ל"ההוויה שלי", האני העמוק והפנימי, מי אני במהות שלי.
למשל אני רוצה להביא אנרגיות של שמחה ליום הולדת של חברה,  אז היום אהיה אדם שמח. אם אני רוצה לעשות דברים יוצאי דופן אהיה אדם הרפתקן, פשוט אתחבר לתכונות האלה שלי, גם אם הן רדומות טיפה ואעיר אותן!
ייתכן והתשובות יהיו דומות לתשובות הקודמות (כמו: אנרגיות של שמחה והיום אני אדם שמח) ויכול להיות שהן יהיו שונות(כמו: אנרגיות של עשייה והיום אני אדם ממוקד)

מי אני היום?

אני שמחה, אני ממוקדת, אני עוצמתית, אני בטוחה, אני שלווה, אני חברותית, אני אוהבת, אני מצליחנית, אני אמיצה, אני תקתקנית, אני סוחפת וכו' וכו'.

שאלה שלישית – השאלה שהכי עוזרת לי, זו השאלה הכי חשובה בעיני
מי אני מול ארועי היום?

תראו, כפי שאתם כבר יודעים החיים לא מושלמים,
יהיו מצבים שבהם נתחיל את היום ופתאום יהיה פקק, ופתאום מקבלים טלפון שלא בא לנו לקבל
מישהו יספר לנו משהו שעלול לעצבן אותנו וכל מיני אירועים לא צפויים יכולים לצוץ.

אז אני שואלת אתכם: מי אתם אל מול המצבים שעלולים לצוץ?

כי דברים כאלה יקרו כל הזמן, ככה זה עובד, ככה זה בחיים!

אז מי אנחנו רוצים להיות אל מול הסיטואציה הזו?

השאלה בעצם שואלת: מי אני אל מול ה"צרה" שתבוא(אם היא תבוא)?
כשאנחנו שואלים את עצמנו את השאלה הזו בבוקר מי אני אהיה כשההפתעה הזאת תבוא? אנחנו למעשה מכינים את עצמנו נפשית למצבים מהסוג הזה וכשהם באמת קורים אנחנו בסוג של קבלה ושליטה במצב.
אנחנו מכווננים את עצמנו לא רק ליום שיבוא, אלה גם להפתעות שהיום עלול להביא איתו.

למשל: אל מול ארועי היום אני שלווה, אני מכילה, אני מקבלת, אני אמיצה, אני עוצמתית, אני סובלנית, אני מאמינה, אני בטוחה, אני חכמה, אני אסטרטגית, אני ממוקדת, אני מנצחת, אני חזקה, אני סובלנית, אני פתוחה להקשיב, אני בתשומת לב וכו'.

השלב האחרון בטקס- מעבר על התשובות ואחריו – הכנת רשימת משימות של היום.

אחרי שרשמנו את התשובות לשלושת השאלות הללו, עוברים ומקריאים אותן לעצמינו ומתחברים למילים שרשמנו. זה גורם לנו להרגיש תחושת שלווה וביטחון וכשאנו מרגישים שאנחנו מכווננים ומוכנים ליום הזה (בדרך כלל אני כבר ממש רוצה לטרוף את העולם בשלב הזה!!!).

כעת, אנחנו עושים קו ארוך שמפריד בין השאלות והתשובות ובחלק השני של הדף רושמים את כל המשימות והדברים שאנחנו מתכננים לעשות היום, כאשר אנו מסדרים אותם על פי סדר עדיפות.

זה חשוב מאוד!!! לעשות את הרשימה הזו אחרי שעשינו התכוונות ולא לפני. כי אם אנו עושים אותה לפני אנו עלולים להיות מתוסכלים וחסרי מוטיבציה, אך הכנת רשימת המשימות אחרי התכווננות הבוקר גורמת לעליה במורל, במיקוד, במוטיבציה ואנחנו מוכנים לצאת לפעולה בעוצמה!

sapir zisman

2 תגובות על “איך בונים זוגיות מוצלחת?”

  1. ציפי הגיב:

    כל הכבוד! !

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *